Ingredienser:
- 4 skiver brød (f.eks. ciabatta eller landbrød)
 - 2 store tomater
 - 2 fed hvidløg
 - 4 spiseskefulde ekstra olivenolie
 - Friske basilikumblade (til pynt)
 - Salt og peber efter smag
 
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
 - Skær tomaterne i skiver, og hak hvidløgsfeddene fint.
 - Placer brød skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
 - Fordel de skivede tomater jævnt ovenpå brød skiverne.
 - Drys det hakkede hvidløg over tomaterne på brødet.
 - Dryp olivenolie over tomaterne og brødet. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
 - Krydr med salt og peber efter smag.
 - Bag i ovnen i cirka 10-12 minutter, eller indtil brødet er sprødt og tomaterne er bløde og saftige.
 - Tag brødene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
 - Pynt med friske basilikumblade, og server straks som en lækker forret eller som en let snack.
 
Disse tomater på brød i ovnen er fyldt med smag fra den saftige tomat, den aromatiske hvidløg og den delikate olivenolie. Det er en simpel og lækker forret, der vil glæde dine smagsløg.

