Ingredienser:
- 250g pasta (f.eks. spaghetti, penne eller fusilli)
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1 løg, finthakket
- 400 gram tomater
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber efter smag
- Friskrevet parmesanost til servering (valgfrit)
- Friske basilikumblade til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken i en gryde med saltet vand, indtil den er al dente. Afdryp pastaen, men gem en smule af kogevandet til senere brug.
- Imens pastaen koger, opvarm olivenolien i en stor pande eller gryde ved medium varme. Tilsæt hakket hvidløg og løg, og steg dem i ca. 2-3 minutter, indtil de er bløde og duftende.
- Hæld tomaterne op i panden sammen med hvidløg og løg. Krydr med tørret oregano, basilikum, salt og peber efter smag. Lad saucen simre i ca. 10-15 minutter, og smagene har blandet sig godt sammen. Blend saucen med en stavblender.
- Når saucen er klar, tilsættes den kogte pasta til panden. Vend pastaen forsigtigt rundt i saucen, indtil den er jævnt fordelt og godt opvarmet.
- Server den nemme tomatpasta straks, gerne med friskrevet parmesanost og friske basilikumblade på toppen.
Denne opskrift giver cirka 4 portioner og kan nemt tilpasses med ekstra ingredienser som f.eks. frisk spinat, champignon eller stegte grøntsager efter smag og behag.