Facebook

Glade Groensager

Vores agurker

Agurker

Cucumis sativus

Januar – December

Hos Glade Groensager A/S har vi altid haft en stor forkærlighed for danske agurker. Derfor har vi også formået at blive en af Danmarks største producenter af agurker. Vi producerer desuden mere end 10 millioner salatagurker årligt, og vi har derfor fundet frem til en måde, hvorpå vi kan dyrke og producere nogle af de bedste agurker. Gennem vores mangeårige erfaring med produktion af agurker, har vi formået at skabe et genkendeligt brand og et dansk kvalitetsprodukt. Dette er vi utroligt stolte af, og derfor bestræber vi os hele tiden på at levere et produkt til de danske supermarkeder som vi kan være stolte af.

Siden 2017 har vi startet økologisk produktion af agurker i 2 ha på vores gartneri i Fangel, som vi kalder Glade´s Øko Groensager. Vores mål var, at vi gerne ville have et sortiment som tilgodeser vores kunder, og derfor er det naturligt for os, at vi også kan tilbyde økologiske råvarer.

Vi tester desuden konstant nye og mere velsmagende sorter af agurker, heriblandt økologiske sorter, så vi kan levere de bedste agurker.

Agurken er også blevet en standardvare i langt de fleste danske hjem, hvilket skyldes at agurken er en grøntsag med stor alsidighed, som både kan nydes af børn og voksne. Agurken går godt til både frokosten, aftensmaden, salater, som snacks, og meget mere. 

Agurken kan desuden bruges til mange forskellige retter, heriblandt den populære græske tzatziki eller en klassiker, syltede agurker, som går godt til både hotdogs, burger og meget mere. Agurken er desuden perfekt i mange salater, da den har en crunchy yderskal og et saftigt indhold i midten.

Vores udvalg af agurker

Store agurker

Vores agurke planter kommer til os når de er 50 cm. høje fra en dansk samarbejdspartner. Vi planter dem på plantesække og hver plante får sin egen snor som den skal gro op af. Vi hjælper den herefter på vej løbende ved at hjælpe den rundt om snoren så den ikke falder ned. Små 4 uger efter vi har plantet den er den allerede klar til at vi høster agurker på den. Agurkeplanten står hos os i 12-18 uger inden vi skærer den ned og planter nogle nye. Det gør vi for at vedligeholde kvaliteten af de agurker som vi sælger.

Vi håndplukker desuden også vores store agurker, for her at kontrollere kvaliteten. Dette er en tidskrævende proces, men samtidig viser det også at vi ikke er villige til at gå ned på vores kvalitet.

Vi dyrker desuden også økologiske variationer af vores store agurker.

Høst periode: uge 10-42 eller fra marts-oktober

Skoleagurker

Vores skoleagurker bliver plantet og dyrket på sammen måde som de store. De holder 10-14 uger før vi planter nye for at holde kvaliteten på de skoleagurker vi sælger.

Skoleagurken er en agurkesort med et specielt DNA så dens agurker ikke bliver mere end 12 cm lange og har en vægt der ligger mellem 80-110 gram.

Skoleagurken passer desuden helt perfekt til madpakken eller hvis man er på farten og skal have en hurtig snack. Skoleagurken – eller miniagurken – er en forædling af den almindelige salatagurk. Der er blevet udviklet på den almindelige agurk, så der er kommet en lille snack-agurk, som har gjort det både enklere og nemmere, at få en hurtig snack. Den lille miniagurk har desuden også en mere karakteristisk og nøddeagtig smag. Derfor mener mange også, at denne type af agurk smager bedre en den almindelige agurk.

Håndplukkes

Opskrifter

Besøg vores opskriftside i dag og bliv inspireret af vores smagsfulde opskrifter, der er skabt med kærlighed til madlavning og forkærlighed for friske råvarer. Uanset om du er på udkig efter nye idéer, lækre snacks eller sunde salater, så har vi opskrifter der passer til enhver smag og anledning.

“En bid af et bedre miljø”