Facebook

Glade Groensager

Vores tomater

Tomater

Solanum lycopersicum

April – Oktober

Hos Glade Groensager A/S producerer og dyrker vi også vores egne tomater af forskellige sorter. Vi har alt lige fra små danske røde Cherrytomater, som har en krydret og sød smag, som går godt til salater eller som lækre snacks – til store runde tomater, som har en rund og fyldig smag, som passer perfekt til diverse sandwhiches eller burgere. Derudover dyrker vi også et hav af alle mulige andre forskellige tomater i flere forskellige farver og former.

Udover at vi hvert år dyrker omkring 3.000 ton tomater som sælges i næsten hele landets supermarkeder, så har vi også vores egne gårdbutikker. Her kan man også købe af vores store forskellige sortiment af tomater, samt se alle tomatsorter som vi dyrker. Alt lige fra små til store tomater, samt traditionelle til økologiske tomater.

Udover at tomater er æstetiske smukke og pynter godt i mad samtidig med at de smager godt, så indeholder de også en masse gode ting for vores krop.

Tomater indeholder nemlig mange forskellige vitaminer, såsom vitamin A, C, K, B6, folinsyre og thiamin. Derudover indeholder tomater også vegetabilske proteiner, som her kan fungere som erstatninger for kød og dermed også giver en mæthedsfølelse.

Vores udvalg af tomater

Store runde tomater

Vores store runde tomat er den mest traditionsrige tomat herhjemme. Denne tomatsort får vi hjem fra vores danske samarbejdspartner. Når tomaten når en højde på 50 centimeter, kommer den ud og bliver plantet i vores plantesække, hvor hver plante får sin egen snor som den skal bruge til at gro op af. Vi hjælper den løbende på vej ved at hjælpe den rundt om snoren, så den ikke falder ned. Blot 8 uger efter vi har plantet den, kan vi høste vores første tomater, og herefter bliver planten ved med at bære frugt til sæsonen er ovre. Tomatplanterne bliver hos os i 35-40 uger og skiftes ikke i løbet af året.

Høstperiode: Uge 15 – 45 eller fra april-november

Håndplukkes

Dyrkes også økologisk

Røde snack tomater

Dyrkes på samme måde som de andre tomater.

De røde snacktomater er helt perfekte hvis du er snacksulten, og godt kunne tænkte dig noget til den sødetand. Hvis man er vant til at spise om aftenen, men vil prøve at skære ned på kalorierne samt sukker, så kan vores snack tomater helt klart anbefales som en erstatning.  

Håndplukkes og sælges i bakker med 250 gram.

Cherrytomater

Dyrkes på samme måde som de store runde tomater. De er håndplukket og er typisk dem der ses i spande i supermarkederne.

Cherrytomater er kendetegnet ved at de er nogle små tomater på størrelse med golfbolde. Cherrytomaterne er perfekte som supplementer til madpakken, en lækker frisk salat eller bare som en hurtig snack. Cherrytomaten er en kendt tomatsort herhjemme i Danmark, da den igennem mange årtier har været anvendt til diverse kendte retter i det danske køkken.

Dyrkes også økologisk

Mix tomater

Dyrkes på samme måde som de andre tomater.

Det er som regel 4 forskellige slags tomater med forskellige farver og smag.

Det gode ved vores mix tomater er, at man her får mulighed for at udforske og smage forskellige sammensætninger af vores sortiment. På den måde får man måske prøvet nogle tomater som man aldrig har smagt før. Helt klart en af vores favoritter!

Håndplukkes og sælges i bakker med 250 gram.

Opskrifter

Besøg vores opskriftside i dag og bliv inspireret af vores smagsfulde opskrifter, der er skabt med kærlighed til madlavning og forkærlighed for friske råvarer. Uanset om du er på udkig efter nye idéer, lækre snacks eller sunde salater, så har vi opskrifter der passer til enhver smag og anledning.

“En bid af et bedre miljø”